Clujing

Mic dejun în CLUJ

Să mănânc e una dintre plăcerile mele. Nu o să mint, pentru mine mâncatul reprezintă mai mult decât calorii necesare pentru buna funcționare a organismului. Mesele mele trebuie să aibă gust, să fie colorate și să fie potrivite pentru ce poftesc papilele mele gustative în momentul respectiv.

Să mănânc în oraș e una dintre plăcerile care mă ajută să ma relaxez și să mă deconectez de la cotidian. De aceea, dacă mănânc în oraș, prefer să aleg ceva bun, calitativ. Pe lângă asta, am ocazia să descopăr gusturi noi și să mă inspir constant pentru mesele pe care le gătesc acasă.

Mai jos sunt câteva locuri din Cluj-Napoca unde am luat de câteva ori micul dejun și mi-a plăcut mult:

Eggcetera

Dacă mă întrebi pe mine, aș putea mânca mic dejun toată ziua, la orice oră. Acesta e un plus pe care Eggcetera îl oferă, comparativ cu alte locații: poți servi micul dejun la ei până la ora 16. Alte restaurante/ bistro-uri oferă posibilitatea aceasta până pe la ora 12, din câte știu eu.

Nu există să ajungi în Cluj și să nu le treci pragul! Mâncarea e delicioasă, fie că alegi varianta dulce, fie că o alegi pe cea sărată, iar personalul e mereu zâbitor și drăguț.

Mai multe detalii despre alte preparate și prețuri găsești pe pagina lor de Facebook sau pur și simplu accesând link-ul: https://www.facebook.com/eggcetera.cluj/menu/.

Casa TIFF

Mereu ca acasă la Casa TIFF. Asta pentu că oamenii de acolo sunt tare faini, glumeți și prietenoși. Meniul lor de mic dejun e destul de nou și au o mulțime de preparate diferite, cu niște nume tare ingenioase. Și nu doar numele sunt așa, ci și preparatele în sine și gustul lor. Și au și cafea bună! Ce am gustat eu la ei e „Sweet Potato Hash” și „I want Pizza!”, care au fost chiar pe gustul meu.

Mai multe detalii despre meniu și prețuri găsești accesând link-ul: https://casatiff.ro/meniu/.

ROOTS

Roots e locul unde am ajuns datorită unei prietene foarte bune, iar de atunci e loc de suflet, oarecum. Aici îmi place să merg singură uneori să savurez o cafea bună, să citesc și să scriu. Au două locații în Cluj, una pe Bulevardul Eroilor, iar alta aproape de FSEGA, ambele fiind foarte drăguțe. Ok, dar să trecem la mâncare. Au câteva preparate de mic dejun, iar pe lângă asta, au și niste sandwich-uri și toast-uri foarte bune. Preferatele mele sunt toast-ul cu humus și morcovi și cel cu avocado și chilli.

Avocado & Chilli TOAST

Bujole

Prima dată când am mâncat la Bujole a fost toamna trecută, după o alergare. Și a fost acest mic dejun, „Eggs Benedict” pe numele lui, care e cu ouă poșate, cozonac, pastramă de vită, sos olandez și unt. Poza vorbește de la sine, însă promit că gustul e pe măsură.

Mai multe preparate, cât și prețuri găsești accesând link-ul: http://www.bujole.com/menu.

Ps. Să nu uităm de cafeaua lor tare bună. Sunt deschisă oricând pentru un Flat White de la Bujole.


Eggs Benedict

Aceste fiind zise, sper că nu ți-am făcut prea tare poftă, iar dacă am reușit să fac asta, sper că nu-i prea târziu pentru mic dejun.

Toate localurile despre care am scris mai sus au locații centrale și au mâncare bună sau cel puțin așa au fost preparatele alese de mine, deci le recomand cu cel mai mare drag!

Have a nice day and don’t forget to ENJOY YOUR FOOD!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *