Clujing

LifeBox: pledoarie pentru un stil de viață sănătos

Dacă ar fi să găsesc un cuvânt care să descrie și să rezume ultima perioadă, mai exact ultima lună, mi-ar fi taaaare greu. Cert e că am fost implicată într-o grămadă de proiecte faine și am reușit să mă focusez și pe alte aspecte ale vietii mele, toate astea ocupându-mi o mare parte din timp. La sport și sală am spus pas pentru 2 săptămâni, iar propunerea de a testa LifeBox a venit la momentul cel mai potrivit!

Deși nu cred în scuze precum „nu am timp” sau „îmi ia prea mult să gătesc” și deși una dintre cele mai mari plăceri și pasiuni, pentru mine, este gătitul, mi-au prins tare bine 7 zile de pauză. 7 zile în care tot ce am făcut a fost să fiu matinală și să cobor să-mi ridic cutia cu cele 5 mese (3 principale și 2 gustări) de la curier. Ce-i drept, mi-au lipsit și mie puțin postările de pe Instagram cu #gianilicious, dar vă spun sincer, la fel de delicioasă a fost și mâncarea LifeBox.

M-am gândit să vă las pe voi să descoperiți toate detaliile pe site-ul lor:  https://lifebox.ro  iar eu o să vă spun aici doar câteva informații pe care le consider eu esențiale. Pe lângă asta, voi scrie feedback-ul meu în urma celor 7 zile și voi face un scurt rezumat al plusurilor si minusurilor pe care consider că le are acest concept, acestea rezultând și în urma unor mesaje primite de la voi.

Deci, dacă te-ai gândit, te gândești sau crezi că ai vrea în viitor să apelezi la serviciile LifeBox, dar încă nu ești hotărât sau nu știi exact ce presupune tot procesul și conceptul, sfatul meu e să citeși în continuare.

Informații esențiale

Totul pleacă de la motto-ul ”Turn diet into lifestyle!”, LifeBox reușind să propună o nouă abordare a ceea ce înseamnă o viață sănătoasă, nu doar prin varietatea meselor, ci și prin varietatea meniurilor:

  • Optim: hrănitor și echilbrat;
  • Vegan: meniu complex, care îți va asigura nevoile tale zilnice de vitamine și minerale (bazat pe legume);
  • Veggie+Fish: completarea unui meniu vegetarian cu nutrienți din lactate, pește și fructe de mare;
  • Sport: susține rutina ta de antrenament cu ingrediente și proporții echilibrate, ajungându-se la un total de 130g de proteină pe zi.

Odată ce te-ai hotărât la un meniu anume, trebuie să te hotărăști si la cantitate, mai exact numărul de calorii. La meniul SPORT e clar și fix: oferă 3000 de kcal, însă pentru restul meniurilor poți să alegi tu numărul caloriilor, opțiunile fiind: 1200 kcal, 1500 kcal, 2000 kcal și 2500 kcal.

Comanda se plasează cu 48 de ore înainte, iar opțiunile intervalului orar de livrare sunt între 6-10 dimineața. Eu am ales să-mi fie livrată mâncarea între orele 6-7 pentru că oricum mă trezesc mereu devreme și îmi plac diminețile. Deși ce urmează să spun va suna ca o reclamă ieftină, ziua bună chiar începe cu LifeBox! Bine, cu mâncare în general, dar a fost tare bine 7 zile să am totul de-a gata!

Site-ul lor l-am lăsat mai sus, mai multe informații fiind la un click distanță. Ei au pe site inclusiv meniul săptămânal cu conținutul fiecărei mese, chiar și un GuideBox care să te ajute să îți găsești meniul si caloriile potrivite și necesare ție în funcție de mai multe criterii.

Feedback personal

Îmi permit să fiu subiectivă pentru că urmează sa vorbesc și de plusuri și minusuri unde voi încerca să fiu cât de obiectivă pot. 

Cum ziceam, pentru mine LifeBox a venit când nu se putea mai bine. Îmi doream de ceva vreme să le testez meniul, prima dată având înteracțiune cu mesele preparate de ei la TEDx Eroilor, unde fără doar și poate am rămas impresionată. 

Eu am ales meniul Veggie+Fish de 2000kcal, însă cred că puteam lejer să îl aleg pe cel de 1500 kcal. Spun asta pentru că uneori săream peste câte o gustare, sau nu mai simțeam neaparat nevoia să mănânc cina. But sharing is caring și astfel am împărțit puțin din gustul LifeBox și cu prietenii mei. Au doar cuvinte de laudă! Mâncarea, din punctul meu de vedere e foarte bună, însă nu știu dacă cuiva care nu a mâncat sănătos înainte, i-ar placea unele mese. Cred că și treaba asta cu alimentația și alimentele sănătoase si gustul acestora se educă în timp.

Pe mine personal nu m-a deranjat deloc că mesele erau reci pentru că oricum de multe ori îmi găteam mese înainte și mergeam la cursuri cu caserola după mine, iar mâncarea nu era tocmai caldă.

Mi-a plăcut foarte mult că am simțit o diferență considerabilă in diversitatea alimentelor pe care le-am mâncat pe parcursul acestor zile, inclusiv in cazul peștelui, eu fiind obișnuită să mănânc doar somon și ton. M-am simțit satulă după fiecare masă, uneori mâncând gustările doar pentru că arătau prea bine (mai ales cele cu fructe coapte). Totuși, că vorbim de fructe, am simțit lipsa fructelor proaspete din alimentație.

Am mai mâncat ceva pe lânga? Well, uneori da, dar nu mâncare neaparat, ci chestii precum Reeses sau Snickers sau gem cu unt de arahide. Și asta nu pentru că nu era mâncarea suficientă, ci pentru că așa simțeam și voiam.

Plusuri și minusuri

➕ Ai mereu mâncarea gata și la-ndemână. Iar pe lângă asta e și mâncare sănătoasă.

➖ Trebuie să recunoaștem, mâncarea e destul de pricey, deci nu îți permite toată lumea, costurile pe o lună ridicându-se undeva între 1500-2000 lei (știu bine asta, voiam să-mi comand în sesiune). Însă uneori pentru unele zile aglomerate mi se pare o alternativă foarte ok, ținând cont că atunci când ești pe fugă oricum mănânci în oraș și dai o grămadă de bani pe mâncare.

➕ Economisești timp cu gătitul (eu am economisit cam o oră, pentru că acesta e timpul zilnic aproximativpe care il dedic gătitului).

➖ Mâncare e rece, însă să nu uităm că se poate încălzi totul in maxim 5 minute într-o tigaie.

➕ NU MAI TREBUIE SĂ SPELI VASE! Nu, nu țip, ci doar mă bucur pentru că asta e partea cea mai grea ca să zic așa, pentru mine, când gătesc

➖ Ți se poate face dor de gătit sau eviți să ieși în oraș să mănânci în diferite contexte sociale pentru că NO FOOD WASTE. Eu m-am lovit de ambele: abia așteptam să îmi mai gătesc și eu ceva și să mai sheruiesc cu voi pe Insta ce am gătit și am și refuzat de 2 ori să ies în oraș să mănânc.

➕ Partea bună e că ai un nr fix de calorii, iar dacă vrei să și scazi puțin în greutate, e o metodă bună de monitorizare.

➖ O mică chestie care nu-mi place e și cantitatea de plastic utilizată

➕ Încă o chestie faină și pe care probabil trebuia să o menționez mai sus, ținând cont de profesia pe care urmează să o am și eu, mesele si meniurile sunt concepute sub atenta supravegheze a unui nutriționist, mai exact  Dr. Anamaria Iulian, specializata in nutritie comportamentala si tratamentul obezitatii infantile, medic primar, psiholog clinician si psihoterapeut pediatric, de cuplu si familie.

➖ Un minus, deocamdată, e și disponibilitatea lor la nivel național, fiind prezenți doar in București, Cluj-Napoca și Oradea, urmând să se extindă și în Timișoara, Brașov și Sibiu.

➕ O chestie faină mi se pare faptul că oferă o zi spre testare la un preț promoțional, astfel oferint posibilitatea mai multor oameni să testeze meniurile lor la un preț accesibil.

Și că vorbim de chestii promoționale, dacă te-am făcut măcar puțin curios și îți dorești să vezi ce înseamnă conceptul și să testezi mâncare lor, LifeBox mi-a oferit un cod de reducere pe care voi puteți să îl folosiți până la sfârșitul acestei luni la plasarea unei comenzi de minim 2 zile: GIANINA10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *