Sport

De ce alerg?

Pentru a-mi depasi limitele

Pentru ca stiu ca noi, cei care alergam avem puterea de a realiza orice. Imaginati-va cate putem realiza daca psihicul nostru ne permite sa alergam 10-20 km, chiar maratoane, sau chiar distante inimaginabile pentru “omul de rand”. Iti trebuie o tarie imensa (bine, si muzica buna, recunosc) sa reusesti sa fii “inchis” in mintea ta petru 1-2 ore sau chiar mai mult. Si oh, pe cat de inchisi sunt in mintea noastra, pe atat de liberi ne simtim noi, cei care alergam.

Recunosc, n-am mai alergat de 1 an… Si ma bucur ca “m-am regasit”. Ca am regasit acea traire intensa. Acel sentiment care-mi ofera libertate deplina.

Am impresia ca intr-o lume in care tehnoligia a preluat controlul si social media ne “spala” pe creier, nu mai stim ce inseamna sa fim doar noi cu gandurile noastre. Nu reusim sa ne cunoastem cu adevarat. Si eu sunt o devoratoare de social media, stiu asta. Dar cand alerg, totul se schimba la 180°. Cand alerg imi fac cele mai bune planuri, gandesc cele mai bune strategii, reusesc sa contemplez asupra unor evenimente. Totul la un alt nivel. Mintea mea e atat de limpede in acele momente… Si gandurile se zbat sa le ascult pe fiecare in parte.

Sunt pur si simplu libera

Pentru ca reusesc sa ma eliberez de tot stresul acumulat. Sunt libera pentru ca acela e momentul meu. Momentul in care nu mai conteaza altcineva sau altceva. Si oricat de multa oboseala am acumulat pe parcursul unei zile, saptamani, culminarea acelei zile sau saptamani cu o sesiune zdravana de alergare, mereu reuseste sa-mi schimbe starea.

Si stiu ca nu pare atat de usor sa alergi… Dar e nevoie sa treci de acel mic “prag” din timpul alergarii ca sa simti ceea ce simt eu cand alerg. E nevoie sa treci peste inconfortul fizic si sa vezi mai departe de atat. Nu stiu cum se simt cei care fac yoga pentru ca sincer, nu am facut niciodata. Dar sunt sigura ca alergatorii si cei care fac yoga au ceva in comun: reusesc sa-si elibereze mintea de tot negativismul.

Foloseste-ti mintea in avantajul tau. Tu iti controlezi gandurile dar, totodata, ele te controleaza pe tine. Nu permite gandurilor rele sa-si faca loc in mintea ta. Nu exista “nu mai pot”, believe me. Acestea sunt doar ganduri menite sa-ti puna piedici. Daca reusesti sa treci de acest “prag”, aceste ganduri, reusesti sa fii liber.

Alerg pentru senzatia de dupa

Cel mai mult am alergat 21 km. Fara oprire. 21 de km pe care i-am alergat intr-un timp relativ bun pentru o amatoare. Iar sentimentul pe care l-am avut si pe care-l am de fiecare data dupa e alerg e unul de mandrie. Desi multi ar crede ca esti stors de energie dupa ce alergi, se intampla contrariul. Te simti plin de viata, plin de energie si esti mai fericit ca niciodata. Pentru asta alerg.

Si nu trebuie sa alergi distante colosale ca sa te bucuri de aceste sentimente. E de ajuns sa alergi 20 de minute. 20 de minute in care esti dedicat trup, suflet, minte. Si ai sa vezi cum nu doar trupul tau sufera schimbari, ci si gandirea ta, stilul tau de viata.

De cand alerg sunt un om mai organizat. Un om care tinteste sus si lupta pentru a reusi sa ajunga acolo. Un om care trece cu brio peste fiecare obstacol. Un om mai pozotiv. Mi s-a schimbat foarte mult gandirea de cand alerg…

Cred cu tarie ca alergatul e un fel de terapie. Si nu doar alergatul! Cred ca fiecare sport are ceva al lui, care reuseste sa te faca sa fii mai spiritual si sa gandesti diferit. Deci, fie ca te-am convins sa iesi la alergat, fie ca inca nu esti dispus sa iti asumi acest “risc”, incearca sa fii un om activ! Nu ai idee cate beneficii are sportul asupra unei vieti umane!

Ne vedem la alergat! 

PS. Iti aduci aminte de primul meu articol de pe blog? Alergator dupa visuri

PS2. Cum sa nu fii motivat sa alergi cand tocmai ti-ai achizitionat o pereche de adidasi?😊


img_7645

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *